Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fűszerek (15-50 g)

Ár:
390 Ft
Kapható választék:
Íz:
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. november 06.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Gyros:

Valószínű az Oszmán Birodalomból származó, húscsíkokból készített, sütött hús, az eredeti neve a "döner" (forgó), a gírosz ennek a görög változata. Pitában vagy szendvicsben tálalják, vágott saláta, hagyma, paradicsom, uborka, paprika darabokkal és különféle szószokkal, pl. a tzatziki.

Felhasználási javaslat: Berendezés hiányában, sült húscsíkok sütés közbeni fűszerezése. Többnyire bárány-, marha-, disznó-, vagy csirkehúst használnak az elkészítéshez, az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és öntetekkel ízesítik a húst.

Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!

Garam masala:

Garam Masala, az indiai fűszerkeverék, talán a legnépszerűbb indiai keverék. Annak, aki most ismerkedik az indiai konyhával, ideális ez a fűszerkeverék. A neve azt jelenti, hogy „meleg, erős fűszerkeverék.”Az ételeknek melegséget, mélységet, olyan dimenzióban ad át, hogy valami komplett kerek íz világ keveredik belőle.

A főzés végén hozzáadva a legegyszerűbb zöldségeket és hüvelyes növényeket is érdekesebbé, ízletesebbé varázsolja. 

Felhasználási javaslat: Mindenféle zöldséges ételekbe, főzelékekbe, lencseételekbe, bab ételekbe, ragukba, pörköltekbe, rák/garnéla ételekbe, halételekbe. A sült kacsa, a palacsinta tészta, gyümölcssaláták fűszerezésére kiváló.

Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!

Pizza: A pizza őshazájában, Nápolyban, ezt a keveréket szórják a paradicsomos szószba, na meg a tetejére. De nemcsak a pizzát, de a salátaöntet, vagy más mediterrán jellegű ételeinket is fűszerezhetjük ezzel.

Citromos bors:

Főként halételekhez, sült halakhoz kiváltképpen, vagy világos húsokhoz, (csirke, pulyka) ajánljuk.

Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!

Cayenne bors:

A Cayenne gyakran használt fűszer, főleg ott, ahol a csípős ételeket szeretik, Koreában, Kínában (Szechuánban), és a többi Távol-Keleti konyhákban, valamint Mexikóban. Használják még gyakran ecetalapú csípős szószokban, mint pl. a Sambal Oelek. Nyersen, szárítva, pehelyben, vagy őrölve népszerű fűszer.

Felhasználási javaslat: Mindenféle ételben, ahol a csípősség fontos, ezért a magyaros konyha kedvelt fűszere. 

Bafat masala:

India déli, katolikus lakosságának a hagyományos fűszerkeveréke, a portugál és az indiai fűszerezési szokások összeolvadása. A Goa-i üzletekben kapható keverék összetételei általában megegyeznek, kis eltérések azért vannak, de biztosan tartalmaz szárított, őrölt chilit, koriander magot, római köményt, fehér mustármagot, feketeborsot, kurkumát, fahéjat, és szegfűszeget.

Felhasználási javaslat: Sokoldalú keverék, minden mangalore-i háztartásban ott van a fűszerpolcon, használják csirke-, sertés-, bárány-, hal- és zöldség- ételek, curry-k fűszerezésére, nem túl csípős, de aki nem szereti az erőset, annak vigyáznia kell, ez mégis csak egy indiai fűszerkeverék. Híresek a „Pork Bafat” (Bafat Sertés), és a „Chicken Sukka” (Csirke kókuszdióval) fogások.

Döner kebab:

A híres Bursa-i Kebab, melyet az Iskender Család talált fel a 19. században és terjedt el egész Európában, méltán népszerű nálunk is. Ennek a fűszerezése ugyan titkos, de ez a fűszerkeverék közel lehet az eredeti ízvilághoz. A Kebab elkészítésének a lényege a hús alapos bepácolása ebben a fűszerkeverékben.

Felhasználási javaslat: Készíthetjük rétegelt húsból sütőben, nyársra húzott rétegelt húsból grillezve, a pácolás mindenkor szükséges. Jól illik a különféle húsfajtákhoz, mindegy, hogy bárányból, marhából vagy csirkéből készítjük a Kebabunkat. Alaposan dörzsöljük be a húst ezzel a keverékkel, majd hagyjuk pihenni egy éjszakán át a hűtőben, lefedve.

Jó tudni: Az 1960-as években a Kebab-ot a Török vendégmunkások hozták magukkal Németországba. Ma már a legnépszerűbb utcai és gyorsétkezde étel. A Kebab Görög változata a Gyros, (forgó-t jelent), de ennek fűszerezése eltér a Döner Kebab-étól.

Curry indiai:

Ez a keverék kifejezetten enyhe, inkább a földes ízvilágú fűszerek dominálnak.

Felhasználási javaslat: Száraz dörzsfűszernek, pl. csirkehúshoz, grillezés, BBQ előtt 5-10 perccel. Más curry ételekhez, indiai ihletésű ragukhoz, halhoz és tengeri herkentyűkhöz kiváló. Szárnyasokból készült ételeknek egyszerű, de mégis autentikus indiai ízt ad, de ajánljuk még más, húsos, zöldséges ételek készítéséhez is.  Gyümölcsös ételek ízesítésekor, ezzel a keverékkel egy extra ízdimenziót adhatunk az ételünknek. Magas kurkuma tartalma miatt egészséges is. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!